Härom dagen fick jag detta meddelande från min bank - Handelsbanken.

Nu ska de börja att ta ut en avgift för :

Detta ingår:

Allkonto
Vårt lönekonto som du gör betalningar från. Du kan ha flera Allkonton i ditt baserbjudande.

Bankkort Maestro
Med vårt Maestrokort dras köp och uttag direkt från kontot. Du kan betala i butik eller på nätet. Ett Bankkort Maestro ingår i baserbjudandet.

Internetbanken och våra digitala tjänster
Med våra digitala banktjänster sköter du din ekonomi och utför dina ärenden när det passar dig. Logga in via datorn, surfplattan eller mobilappen. 

Personlig service dygnet runt och Telesvar
Du har tillgång till personlig service dygnet runt och chat under dagtid. Du kan dessutom använda vår automatiska telefontjänst Telesvar för att göra enklare bankärenden.

Swish
Skicka och ta emot pengar med ditt mobilnummer. Pengarna kommer in på mottagarens konto direkt.


Angående mitt betalkort så har banken varje år dragit en summa på ca 300 Kr/år för att jag har det. Frågan är då om de FORTFARANDE kommer att dra denna avgift/år samtidigt som de tar ut en avgift på 25 Kr/ månad för samma tjänst ??


Sen undrar jag vad som händer NÄR jag INTE har de 25 Kr på kontot när de ska dra ?

25 Kr kan ju tyckas inte vara så mycket pengar att bråka om men eftersom jag lever UNDER existensminimum så blir det allt som ofta i princip tomt på mitt konto i slutet av månaden, blir det den dubbla avgiften följande månad då...eller vad ??

Personligen tycker jag ju att Handelsbanken som i alla tider har erbjudit dessa tjänster gratis borde fortsätta med det gratis, jag har lite svårt att förstå att en bank av deras magnitud har blivit så giriga att de anser sig behöva ta ut en avgift för så enkla och basala tjänster, då är nog " måttet rågat ".


Kanske det börjar bli dags att se sig om efter en ny bank som inte är så giriga !